Driva eget företag

Ipad - ett effektivt sätt att jobba.

2010-12-21 02:00 #0 av: berragoes

Ipad är som du förmodligen inte missat en stor succé inom it-världen. Den har Iphones oklanderliga programvara men med en display som gör den lika användbar som en laptop. Men hur fungerar den på jobbet?

Apples nya succé Ipad släpptes för ett par veckor sedan i sverige. I USA slog försäljnings siffrorna i taket när det såldes över 30 miljoner ex redan första dagen. Ipad har blivit en snsation som skapat en marknad med tiotals olika liknande "läsplattor". Det som gjorde intresset så stort kring Ipaden är såklart Iphonen som slog igen om för några år sedan. "om de kan skapa en sådan fantastisk mobil måste deras nya idé vara minst lika bra".

Den frågan jag ställde mig när jag bestämmde mig för att köpa en Ipad var på vilka sätt jag kunde använda den. Detta ledde till en rad av olika sökanden bland progran(appar) som skulle passa bra till såväl mitt studerande som arbete. Min första tanke var hur dyrt det borde vara med tanke på att ett office paket till en vanlig dator kan kosta upp emot 2000 kr så borde väll ett office paket till Ipaden vara lika dyrt. Till min lättnad var det inte så, Du kan ladda ner Skriv, rit och pressentations program för 75-150 kr som utnyttjar mjukvarans fulla kapacitet och det vill säga fungerar alderles utmärkt.

Det som är så smidigt med den är

1. att den knapt tar någon plats alls, i vart fall inte mer än ett litet anteckningsblock.

2. Den fungerar till allt arbete du kan göra på en laptop.

3. Den är otroligt hanterbar. Jag har aldrig stött på en så smidig touch som på Ipaden. Den följer precis vart du vill.

 

Det som är pricken över i är som du ser ovanför denna dockstation/tangentbord. Med detta kan du utan att tröttna på att sitta och skriva direkt på plattan skriva precis som på en vanlig stationär jobbdator och samtidigt ladda/uppdatera med en hårdisk eller koppla in högtalare.

Stort sätt så fungerar Ipaden hittils alderles utmärkt till det jag behöver den till och förmodligen vad många andra behöver en bärbar dator till.

Betyg:

 

Anmäl
2010-12-21 06:24 #1 av: Fridaybrew

En bättre investering är i mitt tycke en netbook med vridbar multitouch skärm. Bättre prestanda kostar lika mycket och allmänt bättre och flexiblare utan att ett företag bestämmer vad jag får och inte får göra med min egendom.

Gillar apples "think different" marknadsföring när de säljer en och samma sak till samtliga. PC marknaden är ju 1000 mer "different". Apples marknadsföring bör vara "be the sheep follow the heard".

Anmäl
2011-01-06 16:25 #2 av: berragoes

Gillar dina åsikter men jag är extremt nöjd med min ipad och den uppfyller alla mina krav. Det ända tråkiga jag har insett är att apple överlag vill ha total kontroll över vad som man kan instalera till exempel. Detta gör att vissa saker som man kan installera på en pc kan du inte instalera på en ipad...

Mvh/

Björn

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.