Innan du startar eget

Kostnadsfri rådgivning för nyföretagare

2008-09-10 15:37 #0 av: Kaj

Normalt gör vi inte reklam för företag som säljer tjänster. Detta företag erbjuder dock på uppdarag av Länstyrelsen kostnadsfri rådgivning för alla som skall starta eller just har startat ett nytt företag. Därför anser jag att artikeln kan vara på plats här på startaeget.ifokus

Många här på startaeget.ifokus ställer ofta frågor som rör uppstartsfasen av ett nytt bolag

Frågeställningarna är många och vi på startaeget.ifokus försöker på bästa sätt att besvara era frågor. Men ibland måste även vi hänvisa till mer expertis hjälp då era frågor kan röra sig om speciell natur för just er affärsidé och er personliga situation.

inom ramen för projektet Entrepreneur Stockholm erbjuder Länsstyrelsen nu nya entreprenörer kostnadsfri rådgivning då man har planer på att starta ett nytt företag eller just har startat ett nytt företag.

Här kommer ett utdrag från Kyllenius & Garmer som inom ramen för detta projekt erbjuder kostnadsfri rådgivning

 "Kyllenius & Garmer erbjuder på uppdrag av Länsstyrelsen kostnadsfri rådgivning till alla som avser att starta eller nyligen har startat företag.

 Projektet Entrepreneur Sthlm möjliggör fri rådgivning och syftar till att öka antalet framgångsrika företag i Stockholm. Det är en del av de offentliga satsningarna för att stimulera svenskt entreprenörskap och företagande.

 Erbjudandet gäller från och med september och den rådsökande ska vara folkbokförd i Stockholms län.

 Uppdraget innebär att Kyllenius & Garmer kan hjälpa till med kvalificerade tjänster som rör företagandet, från registrering av företag och bokföring till affärsplanering och marknadsföring. Alla tjänster är helt gratis för nyföretagarna.

 Kyllenius & Garmer har mångårig erfarenhet av rådgivning till småföretagare och har hjälpt ett stort antal företag att utveckla och förbättra sina verksamheter."

Lite mer i detalj vad de olika kostnadsfria tjänsterna innebär (utdrag från deras hemsida)

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning på uppdrag av Länsstyrelsen till alla som avser att starta eller nyligen har startat företag och som är folkbokförda i Stockholms län.

Det innebär att vi kan hjälpa dig med allt som rör företagandet, från registrering av företag och bokföring till affärsplanering och marknadsföring. Alla tjänsterna är gratis.

Vi hjälper dig inom något eller flera av nedanstående områden:

 • Affärsplanering - upprättande av egen affärsplan med utgångspunkt från t.ex. en potentiell finansiärs affärsplansmall.
 • Bolagsbildning och registrering hos Skatteverket - hjälp med registrering av bolag samt registrering hos Skatteverket för f-skatt, moms och eventuellt som arbetsgivare.
 • Budget och ekonomisk rådgivning - stöd vid framtagning av olika typer av budgetar (kapital-, likviditets- och resultatbudget) och hjälp med dina viktigaste ekonomiska frågeställningar.
 • Bokföring och redovisning - introduktion och hjälp med att påbörja din egna bokföring eller hur du samlar dina papper och på bästa sätt lämnar över till en redovisningskonsult.
 • Coachning och personligt entreprenörskap - stöd för att kliva in i rollen som ansvarig för att driva och utveckla en egen verksamhet, t.ex. hur bäst utnyttja och utveckla din personlig profil för att stärka verksamheten. Ett viktigt bollblank för frågor och vägval som kan komma upp i företagsstarten.
 • Finansiering - genomgång av företagets kapitalbehov och hjälp med att hitta de mest lämpliga finansieringsformerna. Vi diskuterar olika finansieringsformers för- och nackdelar, vad olika finansiärer efterfrågar och hur de agerar samt hur erbjudandet på bästa sätt ska presenteras för tilltänkta finansiärer.
 • Försäkringar - genomgång av lämpliga försäkringar för företaget för att verksamheten ska förenas med minsta möjliga risk till en skälig kostnad.
 • Försäljning - stöd för att komma igång och bli framgångsrik med att sälja företagets produkter och tjänster. Vi kan hjälpa till med t.ex. belysa tydliga fördelar och säljargument, samtalsmanus vid telefonförsäljning, presentationsteknik, prissättning och offerering.
 • IT - bistår i inköpsprocessen av såväl mjukvara som hårdvara samt vid upphandling och val av webblösningar och IT-systemlösningar.
 • Juridik - hjälp inom områdena lagar, avtal och regler. Genomgång av sekretessavtal och kompanjonavtal för att säkerställa relationer mellan intressenter till verksamheten, avtal med kunder och leverantörer samt vid komplexa juridiska frågor stöd med att lokalisera lämplig jurist-/advokatbyrå.
 • Marknadsöversikt och marknadsundersökning - hjälp med att ge en sammanfattande bild av hur marknaden ser ut för affärssatsningen, exempelvis med val av målgrupp, hur marknadsaktörerna är organiserade, försäljningsstatistik, viktiga konkurrenter och trender. Vid mer omfattande insats, marknadsundersökning, erhålls även hjälp med framtagande av lämpliga frågeställningar, tillvägagångssätt och en plan för genomförande av marknadsundersökning.
 • Marknadsplan - utformande av en plan med val av marknadsstrategi, försäljningsaktiviteter, försäljningskanaler och förslag på samarbetspartners.
 • Tillstånd och certifieringar - analys av tillstånd som behövs i en viss verksamhet och certifieringar som kan göra företaget mer konkurrenskraftigt.

Kyllenius & Garmer samarbetar med Länsstyrelsen i projektet Entrepreneur Sthlm. Projektet möjliggör kostnadsfri rådgivning och syftar till att öka antalet framgångsrika företag i Stockholm. Det är en del av de offentliga satsningarna för att stimulera svenskt entreprenörskap och företagande. Kyllenius & Garmer har mångårig erfarenhet av rådgivning till småföretagare och har hjälpt ett stort antal företag att utveckla och förbättra sina verksamheter.

Länk: http://www.kylleniusgarmer.com/entrepreneur.sthlm

Anmäl
2008-11-11 23:59 #1 av: SmartiTaxi08

Hur man ansöka om Godstillstånd?

*Finns krav ?

*Efter Godstillstånd finns beställningcentral som tex. 020 Taxi eller taxi Kurir för taxi åkeri som jag är medlem hos TAxi 020?

*Vilket beställningscentral passa bra om man har eget lastbil med Godstillstånd?

 

Tack på förhand!

Anmäl
2008-11-12 11:29 #2 av: Kaj

Du måste nog kontakta Kyllenius & Garmer direkt för jag vet inte om de är inne här och läser frekvent.

Anmäl
2008-12-12 00:53 #3 av: abbis

Är det bara stockholm man ska hjälpa?

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2008-12-12 12:36 #4 av: Kaj

Tror faktiskt det då det är ett samarbete melllan Länsstyrelsen och Kyllenius & Garner.

men jag skulle nog kolla med Kyllenius ifall det inte kan hjälpa andra åxå

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.