Företagssamarbeten

Crazy idé

2016-04-14 20:54 #0 av: MyntareCarlsson

Fick denna idén för ett tag sedan. lite crazy och kanske en dålig idé (alla idéer är inte bra)

Det är förresten två idéer så läs hela inlägget :p 

Vi här på Företagande iFocus kämpar med våra verksamheter eller vår hobby och det hade varit kul om vi Gjort något gemensamt. 

Tänk om vi skulle ta med oss utav våra produkter hyra lokal någonstans över en dag eller helg och sälja .  Där skulle även något föredrag om företagande kunnat hållas utav någon av oss. Lite annonsering skulle få folk att komma. 

 " Företagande iFocus - mässan 2016"

Vi skulle fått tillfälle att träffa varandra, sälja , promota företagande iFocus och kanske gå ut och ha kul ihop på kvällen.

Det är ju dock så att en del av oss säljer  lokala tjänster , så det kanske inte är den bästa idén i världen.

Ett annat sätt att göra något ihop skulle kunna vara en gemensam marknadsplats på Internet.  Vi kan helt enkelt skaffa en gemensam  webbsida med webbshop och även kontaktuppgifter till de av oss som sysslar med service (det får ju stå inom vilket område såklart). Man kan skräddarsy sidan så att den passar just oss.

Gratisreklam för våra egna produkter och företag får vi såklart privilegiet att lägga upp. Reklamintäkter från andra annonsörer som vill lägga in länkar och loggor. Sidan behöver inte kosta så mycket och när den finns där så finns den där, och leder den då till fler affärer så har ingen förlorat.

Anmäl
2016-04-14 21:28 #1 av: Anonym783

Jag tycker idé två lät bäst. Den andra är ju lite svår- det finns ju folk från hela landet här? :)

Anmäl
2016-04-14 21:35 #2 av: MyntareCarlsson

Ja vi är ju lite utspridda, det är ju ett långt land vi bor i.

Jag gillar också idé två. Skulle vi göra verklighet av idén så får vi ta fram ett team som jobbar ihop för att starta upp sidan med allt ved det innebär. Och en tråd här på forumet som håller oss andra uppdaterade och involverade :)

Anmäl
2016-04-14 21:39 #3 av: MyntareCarlsson

Jag tänker att om två veckor när alla hunnit läsa igenom "Crazy idé",  funderat på möjligheterna och diskuterat lite grand så lägger vi upp en röstning  i ett nytt inlägg gällande huruvida vi skall gå vidare med någon av idéerna eller inte.

Anmäl
2016-04-16 19:23 #4 av: tlover

Ang idé nummer 1 så går det ju att samarbeta med tex studieförbundet vuxenskolan eller liknande för lokal om det inte krävs en allt för stor en (vilket antagligen blir så eftersom det är ett så stort land vi bor i).

Men det beror ju lite på hur stort det skulle bli.

Anmäl
2016-05-11 08:07 #5 av: LindaLiKa

Kul initiativ! Skrattar 

För min del känns idé nummer 2 mest attraktiv, även om jag gärna skulle se att nummer 1 också  iscensätts här i norr där jag befinner mig  ;) 

Jag följer med intresse tråden och lyfter på hatten för en mkt intressant ansats!  Ler

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.