Allmänt

Deltidsjobb vid sidan av företag

2016-07-09 05:44 #0 av: RomDoll07

Hej!

Jag driver en mindre enskild firma som just nu är min enda inkomstkälla men jag känner att jag skulle behöva få in lite mer pengar varje månad så jag har börjat fundera på att leta efter ett deltidsjobb att ha vid sidan av företaget. Är det någon här som har erfarenhet av att driva företag och vara anställd samtidigt som har lust att berätta lite om hur ni tycker det funkar? Sen undrar jag om ni har några tips på typer av jobb man kan söka om man bara har gymnasieutbildning där det är lätt att hitta deltidstjänster? Alla erfarenheter och tips tas tacksamt emot! Glad

Anmäl
2016-07-09 07:44 #1 av: tlover

För det första ska du ha en AF skattsedel (eller vanlig A-skattsedel och aktiebolag om jag förstått det rätt, jag har inte AB så jag har inte jättekoll), annars får du inte jobba vid sidan av.

Sen så är väl det svåraste att få en struktur på det hela. Jag har inte erfarenhet av extraarbete men mammaledighet och det tar ju både energi och tid.

Enklast jobb att hitta tycker jag är inom vården, du behöver inte ha gått omvårdnadsprogrammet för att få jobb tyvärr anställer dom ofta beroende på hur låg lön man kräver

Anmäl
2016-07-10 01:15 #2 av: RomDoll07

AF-skattsedel har jag koll på, men tack för påminnelsen Glad

Jo, jag är lite fundersam över hur det ska gå att tajma ihop allting men ett extrajobb är den bästa lösningen jag kan komma på just nu. Jag har valt en ganska specialiserad inriktning på mitt företag eftersom det är just det jag vill ägna mig åt och det begränsar hur mycket pengar jag kan tjäna eftersom kundgruppen jag riktar mig till inte är så jättestor. Att ha en anställning som komplement med mer stadig inkomst skulle därför kännas säkrare eftersom jag aldrig kan veta exakt när jag får in pengar genom mitt företag. Nu när jag har varit egenföretagare ett tag och börjar ha någorlunda koll och rutin på saker och ting tar inte allting så väldigt lång tid längre som det gjorde förut så jag hoppas att jag kan ha tid och ork för ett till jobb, dock absolut inte 100% utan deltid.

Att det finns en hel del vårdjobb att söka är jag medveten om, jag har dock bekanta som jobbar inom vården och det har tyvärr avskräckt mig totalt från att jobba inom det området så det är nog bland det sista jag skulle välja. Har du några andra tips är jag dock öppen för det mesta utom just vårdyrken Glad

Anmäl
2016-07-17 15:48 #3 av: yeahsica

Jag har ingen erfarenhet av att jobba extra samtidigt som jag har eget företag, däremot sökte jag många många jobb efter gymnasiet och kan tipsa om jobb man ej behöver utbildning för och som är vanligt att man kan deltidsjoba på. Varning för att du hört många av dessa innan dock Skämtar

  • Affär. T.ex. mataffär, inredningsaffär, blomaffär, djuraffär, klädaffär osv, beroende på dina intressen.
  • Städare
  • Sälj- eller undersökningsföretag eller kundsupport
  • Barn- eller husdjursvakt
  • Personlig assistent
  • Restaurangpersonal (Pinchos t.ex. har expanderat mycket och snabbt nyligen och de har en ganska ung publik och ung personal)
  • Om du har läst mediaämnen (grafisk design, webbdesign, copywriting, foto) eller har det som intresse går det att sälja t.ex. texter till hemsidor, hemsidor, logos m.m.
  •  Ett sista tips är att hålla koll på Platsbanken och sortera på deltidsjobb och jobb som ej kräver erfarenhet. Även om du inte hittar ett jobb där kanske du kan få idéer om vilken typ av jobb du kan söka Glad
Anmäl
2016-07-20 12:49 #4 av: JMW

Jag har enskild firma och ett arbete vid sidan av. Under många år jobbade jag med godisplock åt Karamellkungen. Nu jobbar jag tre dagar i veckan, ca 3 timmar per gång, med brödplock. Det är för mig lite lagom tid och en hyfsad fast inkomst när jobben i företagen varierar. Perfekt för mig. Jag har företaget i hemmet så det är också kul att komma ut bland folk. Så kanske något sådant skulle vara något för dig. Sök på konsulentarbeten.

Anmäl
2016-07-20 19:05 #5 av: RomDoll07

#3 Tack för tipsen! Tummen upp

#4 Något sådant skulle säkert kunna passa mig, får hålla ögonen öppna efter den typen av jobb. En liten fråga bara, vad för typ av arbetsuppgifter gör du i ditt brödplockjobb?

Anmäl
2016-07-20 23:10 #6 av: JMW

#5 Jag plockar upp åt Fazer och Polarbröd. Chaufförerna plockar bort returer och ställer sedan in en pall (eller två) med brödet som jag sedan plockar in i hyllorna. Inga konstigheter alls. Just nu jobbar jag också extra på tisdagar med godisplock. Fyller på med lösgodis i en butik och beställer nytt till kommande vecka. Ger fina extrainkomster när företaget ligger lågt över sommaren.

Butikskonsulent är nog det rätta namnet.

Anmäl