Uppstart och avslut av företag

Lägga ner enskild firma?

2018-04-27 17:40 #0 av: tlover

Jag frågar åt en annan.

Hur lägger man ner en enskild firma som man har tillgångar (en maskin och lite lager) och lån i? Lånet är så litet att det går att betala av med privata pengar. Helst vill han ha kvar maskinen för att kunna ha det som hobbyverksamhet då han blir friskare i betydligt mindre omfattning.

Kan tex en revisor hjälpa? Kommer han vara tvungen att betala för maskinen även om han betalar av lånet? Nån som har erfarenhet av att lägga ner enskild firma?

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-04-27 18:05 #1 av: Magi-cat

Jag har gjort det och det var ganska knöligt vill jag minnas. Jag tog hjälp av revisor och det är nog att rekommendera, så att allt blir rätt och man inte behöver vara nervös för att göra något fel.

Hjärta "No nation can be free if it oppresses other nations" (F. Engels)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2018-04-28 22:47 #2 av: Torparmor

Så länge det inte är en jordbruksfastighet inblandad är det inte så svårt idag, var kanske svårare förr.  Återstående bokförda värdet på maskinen kan han bokföra som eget uttag.

Du kan läsa mer påskatteverkets hemsida se länken

https://www.skatteverket.se/foretagochorganisationer/startaochdrivaforetag/avslutaforetag/avslutaenskildnaringsverksamhet.4.233f91f71260075abe8800023713.html

Dagen idag är ett oskrivet blad - gör något bra av den gåvan!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.