Allmänt

Orkar jag fortsätta att driva företag?

2018-09-25 17:22 #0 av: Anonym

Jag har ett litet företag som jag inte kan leva av än och dessutom har jag både ett handikapp, utmattningsdepression och pga utmattningsdepressionen så åker jag på alla möjliga olika sjukdomar.

Nu har jag i lite drygt en vecka varit magsjuk och har inte kunnat jobba med företaget eftersom jag hanterar livsmedel. Eftersom jag inte har fått beställningar sen i tidiga maj har jag inte heller orkat kolla om jag fått beställningar eller orkat kolla företagsmejlen. Jag vet det är inte så man ska göra men kombinationen av utmattning och magsjuka och dessutom tron om att ingen har beställt (eftersom det var månader sen senaste beställningen) så har jag missat att skicka information till de tre som faktiskt har beställt om att jag inte kunnat hantera deras beställningar.

Jag vet jag gjorde fel men, bara tanken på att jobba har varit för mycket. Jag vet att man inte får vara sjuk eller ledig som småföretagare men, ja, jag har inte kunnat hjälpa det.

Jag undrar ibland om jag ska ge upp och lägga ner allt. Jag vet att jag aldrig skulle kunna jobba heltid med något annat men just nu går jag i en uppförsbacke utan slut.

Jag börjar fundera på om dessa, nu oerhört arga kunder har rätt och att jag borde helt enkelt sluta. Men även att sluta känns omöjligt jobbigt.

Jag har ett deltidsjobb för att klara ekonomin och idag grät jag när jag fick lönebeskedet, jag fick sjuklön. Det har jag inte fått förut då jag jobbat som egen företagare, dessutom har jag haft timlön vilket också är helt nytt (deltidsjobbet är nytt, vi kom fram till att jag inte kan leva på sambons lön längre).

Ska jag ge upp det enda jag kommer kunna jobba med och det enda jag kan jobba med? Vad ska jag göra då? Jag klarar inte av ett vanligt jobb i längden och nuförtiden kan man ju inte vara sjukskriven heller (tro mig, jag har testat).

Jag vet varken ut eller in längre.

Anmäl
2018-09-25 17:43 #1 av: tlover

Tyvärr har jag inget svar, jag hoppas du får svar av någon annan här inne.

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2018-09-25 18:17 #2 av: Grodan

Frågar du mig så skulle jag säga nej. Jag är själv en känslig individ som tar i för mycket och blir utbränd och vet att jag aldrig skulle kunna klara att driva ett företag själv. Jag skulle stressa ihjäl mig. Och du låter onekligen väldigt stressad. Du och din hälsa är viktigast. Fokusera på det. Ta anställning på andras företag - låt andra som orkar driva sådant - och vila från denna stress och oro som det innebär att ha ett företag. Och be genast dina arga kunder om ursäkt (förklara att du är sjuk så slutar de vara arga). Skämtar

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-09-25 18:19 #3 av: Anonym

#2 Jag har försökt att förklara men jag får inte vara sjuk enligt kunden och ska bita ihop

Anmäl
2018-09-25 18:32 #4 av: Anonym

#2 Sen så är ju ett problem också att jag inte klarar av ett "vanligt jobb" mer än 3-4 månader heller Ledsen

Anmäl
2018-09-25 18:35 #5 av: -Aida-

Du kan inte göra mer än att vara människa helt enkelt. Håller med om att du måste fokusera på dig själv först, kunder är skit samma för dom är alltid gnälliga och tror dom alltid har rätt men de har dom inte. De flesta kunder vet inte ens vad de innebär att driva ett företag. Jag skulle personligen ha lagt företaget på is och tagit en paus från det, men du kan ju alltid ta upp de igen i framtiden om det blir aktuellt i ditt mående.

Anmäl
2018-09-25 18:54 #6 av: Grodan

#3 Men som det är nu går inte. Du behöver ta en paus och se till att du blir frisk. Utbrändhet kan vara mycket komplicerat och du kan behöva gå till näringsspecialist som hjälper dig att äta ordentligt så att du mår bättre. 

Som -Aida- säger i #5 så kan du alltid ta upp företaget igen sen när du är frisk eller stark nog att driva det.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2018-09-25 20:15 #7 av: Anonym

Jag vet inte om jag orkar att stänga ner det helt men jag måste ha det stängt e kort period nu pga flytt till mer ekonomiska lokaler så jag funderar på 3 alternativ

  1. Ha "flyttstängt" men längre än vad som egentligen behövs för flytten.
  2. Vara 100% ärlig och skriva att jag är sjuk på hemsidan och att därför kommer det vara oregelbundna leveranstider en obestämd tid framöver.
  3. En kombo av 1 och 2 där jag först har "Flyttstängt" och sen oregelbundna leveranstider pga sjukdom som ger svagt immunförsvar el liknande.

Dessutom så ska jag studera nästa el nästnästa månad, det kanske låter bättre med studieuppehåll än sjukuppehåll?

Anledningen jag funderar på att inte lägga ner helt är för att jag måste ju ändå tx sköta bokföringen och har div fasta kostnader. Men det jag framförallt satsar på då är vila, bokföring och sådant som är kul (tex skapa text och bildmaterial så jag har lite på lager tills jag öppnar).

Kanske kan jag utnyttja den stängda tiden med en "re-opening" som skapar intresse och som kanske kan ge det större chans att jag snabbare kan leva på det (ekonomin sliter en hel del som ni kanske förstår).

Anmäl
2018-09-26 10:22 #8 av: Niklas

Jag håller med om vad flera skriver. Det låter inte som om du är i skick att driva ett företag nu. Bara en utmattningsdepression kan ta åratal att bli av med, men det är bara om du tar hand om dig. Dessutom har du andra faktorer som talar emot dig.

Vänliga hälsningar, Niklas
» Förbättra din engelska på iFokus systernätverk, Savvity 🎈.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.